Borokkal foglalkozni izgalmas dolog, hiszen annyifélék, folyamatosan változnak és mindig képesek meglepni, meghökkenteni vagy éppen feledtetni vagy jobb kedvre deríteni. A borokat inni, ízlelni és élvezni kell. Maki régi jóbarát aki szenvedélyesen szereti az ételt és a jó italt, és kitűnő érzékkel és szaktudással tud harmonikus ízeket mutatni. Mindig jól el tudunk beszélgetni ételekről, borokról, fűszerekről, hozzávalókról. Ha mutat valami izgalmas új ízt, rögtön beindul a fantáziám, hogy ehhez vajon mit lenne érdemes inni, mi az ami harmonikusan illeszkedik, vagy éppen meglepő kísérője lenne a fogásnak, ami kipattant a fejéből. A zöld teás krémmel töltött égetett tésztás fánkocskája egyszerűen utolérhetetlen, melyhez meglepő módon egy vágott fűre, zöld mezőre, friss gyümölcsökre emlékeztető illatos Sancere igazi élmény.

Régóta gondolkodunk azon, hogyan kapcsoljuk össze a szenvedélyes rajongásunkat a gasztronómia iránt. Rengeteg estét ötleteltünk át, hogy mi is lenne a legjobb módja annak, hogy megmutassuk mindenkinek milyen mélységei lehetnek egy pohár bor és egy falat étel találkozozásának. Vitatkoztunk, érveltünk, győzködtük egymást, mire eljutottunk oda, hogy belevágunk. Maki főzőiskolájában decembertől közösen tartunk boros gasztro órákat. Kóstolunk borokat, eszünk hozzá különféle ételeket. Kipróbáljuk melyik borhoz mely ízek passzolnak és azt is, hogy melyek nem. Miről kell, hogy szoljon a bor és az étel egyensúlya, illetve hogyan tudunk biztosan jó bort választani a vacsora mellé.

Ez egy kísérlet, tele élménnyel és izgalommal. Baráti körben először 2010. november 20-án fogjuk kipróbálni, hogy is működik ez, aztán élesben várunk minden érdeklődőt a Makifood főzőiskolában december 16-án egy karácsony előtti borválogatásra.

A borokat a néhány napon belül induló [origo] borbár választékából válogattuk és az első alkalommal a mindennapok borát fogjuk keresni. Remek apropót ad az estének az is, hogy ezen a héten jelenik meg a Beaujolais, amiből biztosan kerül egy palackkal a hatos sorba. A karácsony előtti alkalomra, melyre itt lehet regisztrálni: Makifood regisztráció pedig biztosan készülünk néhány karácsonyi meglepetéssel és különleges ajánlattal. Remélem sokan leszünk, én már nagyon izgulok.