Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bor és Gasztro órák

Makinak a múlt héten volt a születésnapja és a meglepetéssorozat része volt, hogy néhány cikket is megjelentettünk magunkról, az órákról és arról, hogyan is működünk mi.

A gasztrotipp.hu a Bor és Gasztro témát választotta és erről írtak néhány gondolatot. Az interjút itt olvashatjátok, szerintem egész jó lett :-)

0 Tovább

Bor & Gasztro 2010. november

Régen írtam már, pedig nagyon sok minden történt az elmúlt hetekben. Megtartottuk például az első Bor & Gasztro esténket Makinál, ami nagyon jól sikerült és emellett sikerült beindítani az origo borbárt is ami szintén már néhány napja pörög. Szóval nem unatkoztunk, talán éppen ezért szorult háttérbe a blog irogatása.

Az ételpárosítás kurzus jól sikerült, sokat tanultunk az első alkalomból, például legközelebb több lesz a 'hands on experience' és a főzésre több hangsúlyt fogunk fektetni, mert a borok mellett ez is fontos eleme kell, hogy legyen az estének. A borok, amiket összeválogattunk nagyon jól vizsgáztak, hiszen elég széles repertoirt sorakoztattunk fel, az illatos zöldszilvánitól indulva, könnyű rosékon és vörösökön át megnéztünk olyan nehezebb borokat is, mint a Béres Furmint vagy az Il Primo Cabernet Jekl Flóra pincéjéből. Maki mindemellé csinált nekünk őszi zöldség melange-ot, gombás rizottót shitake chipsszel, konfitált kacsamellett és az egyik kedvencemet crostinit juhsajttal és hagymalekvárral, ami csodás párja volt az Arcanumnak Vincze Bélától. Megnéztük emellett a tokaji aszut rokforttal, próbáltunk desszertbort a Tiramisu mellé és ha valaki éhes maradt a legtöbb fogásból lehetett repetázni.

Mindent egybevetve izgalmas este volt, sokat nevettünk, ettünk és közben ittunk. A legszerencsésebbek, akik még maradtak az óra után beszélgetni egy kicsit az egy tiszta toszkán sangiovese, majd pedig az amerikai coppola pince cinema nevű borát kostolhatta meg, ugyhogy mindent egybevetve a hatos kostolót 10 üveg nemes nedü végigkostolásával zártuk.

Az este döntetlenre futó kedvence Jékl Flóra Il Primo Cabernet-je illetve Coppoláék Sonoma völgyben termelt Cinema-ja, ami a Cabernet mellett Petite Syrah és Zinfandel házasítást is kapott.

Néhány kép azoknak, akik esetleg lemaradtak. Remélem kedvet kapnak a következőhöz, most már élesben december 16-án.

 

 

0 Tovább

Indul a Bor & Gasztro a Makifood-nál

Borokkal foglalkozni izgalmas dolog, hiszen annyifélék, folyamatosan változnak és mindig képesek meglepni, meghökkenteni vagy éppen feledtetni vagy jobb kedvre deríteni. A borokat inni, ízlelni és élvezni kell. Maki régi jóbarát aki szenvedélyesen szereti az ételt és a jó italt, és kitűnő érzékkel és szaktudással tud harmonikus ízeket mutatni. Mindig jól el tudunk beszélgetni ételekről, borokról, fűszerekről, hozzávalókról. Ha mutat valami izgalmas új ízt, rögtön beindul a fantáziám, hogy ehhez vajon mit lenne érdemes inni, mi az ami harmonikusan illeszkedik, vagy éppen meglepő kísérője lenne a fogásnak, ami kipattant a fejéből. A zöld teás krémmel töltött égetett tésztás fánkocskája egyszerűen utolérhetetlen, melyhez meglepő módon egy vágott fűre, zöld mezőre, friss gyümölcsökre emlékeztető illatos Sancere igazi élmény.

Régóta gondolkodunk azon, hogyan kapcsoljuk össze a szenvedélyes rajongásunkat a gasztronómia iránt. Rengeteg estét ötleteltünk át, hogy mi is lenne a legjobb módja annak, hogy megmutassuk mindenkinek milyen mélységei lehetnek egy pohár bor és egy falat étel találkozozásának. Vitatkoztunk, érveltünk, győzködtük egymást, mire eljutottunk oda, hogy belevágunk. Maki főzőiskolájában decembertől közösen tartunk boros gasztro órákat. Kóstolunk borokat, eszünk hozzá különféle ételeket. Kipróbáljuk melyik borhoz mely ízek passzolnak és azt is, hogy melyek nem. Miről kell, hogy szoljon a bor és az étel egyensúlya, illetve hogyan tudunk biztosan jó bort választani a vacsora mellé.

Ez egy kísérlet, tele élménnyel és izgalommal. Baráti körben először 2010. november 20-án fogjuk kipróbálni, hogy is működik ez, aztán élesben várunk minden érdeklődőt a Makifood főzőiskolában december 16-án egy karácsony előtti borválogatásra.

A borokat a néhány napon belül induló [origo] borbár választékából válogattuk és az első alkalommal a mindennapok borát fogjuk keresni. Remek apropót ad az estének az is, hogy ezen a héten jelenik meg a Beaujolais, amiből biztosan kerül egy palackkal a hatos sorba. A karácsony előtti alkalomra, melyre itt lehet regisztrálni: Makifood regisztráció pedig biztosan készülünk néhány karácsonyi meglepetéssel és különleges ajánlattal. Remélem sokan leszünk, én már nagyon izgulok.

0 Tovább

winetastic

blogavatar

Borblog borokról borivóknak, kezdőknek és haladóknak.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek