Régen írtam már, pedig nagyon sok minden történt az elmúlt hetekben. Megtartottuk például az első Bor & Gasztro esténket Makinál, ami nagyon jól sikerült és emellett sikerült beindítani az origo borbárt is ami szintén már néhány napja pörög. Szóval nem unatkoztunk, talán éppen ezért szorult háttérbe a blog irogatása.

Az ételpárosítás kurzus jól sikerült, sokat tanultunk az első alkalomból, például legközelebb több lesz a 'hands on experience' és a főzésre több hangsúlyt fogunk fektetni, mert a borok mellett ez is fontos eleme kell, hogy legyen az estének. A borok, amiket összeválogattunk nagyon jól vizsgáztak, hiszen elég széles repertoirt sorakoztattunk fel, az illatos zöldszilvánitól indulva, könnyű rosékon és vörösökön át megnéztünk olyan nehezebb borokat is, mint a Béres Furmint vagy az Il Primo Cabernet Jekl Flóra pincéjéből. Maki mindemellé csinált nekünk őszi zöldség melange-ot, gombás rizottót shitake chipsszel, konfitált kacsamellett és az egyik kedvencemet crostinit juhsajttal és hagymalekvárral, ami csodás párja volt az Arcanumnak Vincze Bélától. Megnéztük emellett a tokaji aszut rokforttal, próbáltunk desszertbort a Tiramisu mellé és ha valaki éhes maradt a legtöbb fogásból lehetett repetázni.

Mindent egybevetve izgalmas este volt, sokat nevettünk, ettünk és közben ittunk. A legszerencsésebbek, akik még maradtak az óra után beszélgetni egy kicsit az egy tiszta toszkán sangiovese, majd pedig az amerikai coppola pince cinema nevű borát kostolhatta meg, ugyhogy mindent egybevetve a hatos kostolót 10 üveg nemes nedü végigkostolásával zártuk.

Az este döntetlenre futó kedvence Jékl Flóra Il Primo Cabernet-je illetve Coppoláék Sonoma völgyben termelt Cinema-ja, ami a Cabernet mellett Petite Syrah és Zinfandel házasítást is kapott.

Néhány kép azoknak, akik esetleg lemaradtak. Remélem kedvet kapnak a következőhöz, most már élesben december 16-án.