Semmi extra, csak egy IKON az Ikon borászattól. A 2007-es Cabernet Sauvignon egy szűztermés a dél-balatoni pincészettől. Ezek a tőkék, bizony 2007-ben teremtek először borba kerülő szőlőfürtöket.

A bor elegáns cimkéjének aranyveretes díszítése tetszetős és hívogató, önmagában dísze lehet egy terített asztalnak.

A szép közép-rubin színű bor illatai közepes intenzitású gyümölcsöket mutatnak. Friss, ropogós, piros gyümölcsös jelleg, melybe fűszerek, vanília és szegfűszeg keveredik. A száraz, szikár illat a szájban egy közepes testű, száraz borral párosul, melynek tanninjai szárítanak, kellemesen teltek, savai pedig szépen ellensúlyozzák ezt igy kellemes harmoniában lévő borral találkozunk.

Aromáiban a fajtajelleg felfedezhető, ribiszke, cseresznye, közepesen hosszú lecsengésében málna és meggy. A gyümölcsöket kellemesen egészítik ki a tölgyfahordós érlelésből érkező vaníliás, szegfűszeges és borsos fűszeres aromák, melyek végigkísérik a bort és az utóízben is fellelhetőek.

Korrekt, szép fajtajegyes Cabernet Sauvignon, melybe illeszkednek a fás, fűszeres jegyek. Jó ívású, könnyű vörösbor a hazai Cabernet Sauvignon-okra jellemző robosztusság, markáns tanninosság nélkül. A palackban érlelést még néhány évig meghálálná, bár már most is fogyasztásra kész. Kitűnő kísérője hétköznap esti vacsoráknak, hidegtálak, sonkák, szalámik mellé, sajtokhoz vagy akár egy csirkepaprikáshoz is kínálnám.