A mai estét egy kis pálinkával indítottam. Nem sokkal, mert ennek minden cseppje kincs és már alig van a 2008-as HunDesztről aranyéremmel távozó pálinkából, de a mai nap megérdemelte a szép zárást.

 

Szóval egy 2 cl-es kostolóval zártuk a napot és megint nem kellett csalodnom. Nem ráztam, csak forgattam a pohárban - ahogy Edit tanította - lassan és megfontoltam hagytam, hogy az illatok kibontakozzanak. Szépen mutatta a gyümölcsöt, igen a szőlőt a bort és a cserszegi fűszeres illatos, jellegzetes és régi ismerős karakterét.

 

A Brill pálinkák tisztaságával, a gyümölcsösség tökéletességével, a kellemesen telt alkoholos ízzel és a rengeteg gyönyörű aromával egy méltó vacsora előtti aperitif. Nem is iszom belőle többet ma - ez a pálinka  az igazi pálinka. Ha nem is szereti valaki a törkölyt, belenyal és megtudja, hogy a szőlő, a virágok és természetsség köszön vissza. Ez nem pancsolt vacak, ez bizony Magyarország legjobb pálinkájának  - az irsai szőlőpálinka - gyártójának egyik fajtatörkölye, amit megkostolni igazi kiváltság. Még sok-sok Brill pálinkát szeretnék kostolni és újrakostolni és először és újra és újra és újra és megint és újra....