Szerda éjjel az Origo házibuliján újabb rekordot döntött a Vodka szóda ezért is gondoltam, hogy erről bizony meg kell emlékeznünk. Jelentős készletekkel indultunk neki az Origo hagyományteremtő házibulijához az A38-on. Ennek ellenére sikerült kiinnunk a vodka készletet és kettőkor bizony hipergyors utánpótlásról kellett gondoskodni.

 

A vodka szóda és a Fény, ami csak haladóknak, profi eszközparkon (szódásszifon) készül egyértelműen a nyár kedvelt itala volt.

 

A kedvencem orosz vagy finn vodkából 1:3 arányban (a víz a több), egy fél lime levével és egy lime gerezdel, jégkockákon kerül a pohárba. Hűsítő, szénsavas, lime-os, friss. Ha sok a vodka benne akkor émelygős az íze és gyorsan fejre lehet állni tőle, ha lime helyett citrom kerül bele, akkor egy picit uncsi és sokkal inkább emlékeztet a rosszul sikerült limonádéra, mint egy funky italra.

 

Nem kell tovább ragozni, a vodka szóda JÓ. Aki viszont azt mondja, hogy ettől nem lesz másnapos az ember, hát az nem ivott még belőle eleget. Bizony ettől is kínos macskajajj-t lehet összeszedni, ha nem tartjuk a mértéket, amit nem könnyit meg, hogy itatja magát. A vodka szódás szerda estét követően bizony csak 'sörital' (ugye Kata?) volt az egyetlen ami csúszott az elmúlt néhány napban. Ezért a hallgatás, de ha minden jól megy, akkor a hétvégén visszatérünk a borokhoz.